Krokiety z nadzieniem z mięsa po rosole
Składniki:
nadzienie:
2 cebule
1 łyżka oleju
1 porcja mięsa po rosole
100 g białego serka ( taki do smarowania kanapek)
3 łyżki jogurtu albo śmietany
1/2 pęczka natki pietruszki posiekanego
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka soku z cytryny
naleśniki:
1 szklanka mąki
3/4 szklanki mleka
1/2 szklanki wody gazowanej
1 jajko
trochę soli
1 łyżka rozpuszczonego masła do środka
olej do smażenia
Wykonanie:
Cebulkę posiekać, podsmażyć na oleju aż będzie miękka i rumiana,
Odstawić do lekkiego przestudzenia w potem wszystkie składniki nadzienia umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę.
Składniki ciasta na naleśniki zmiksować, usmażyć na oleju
Naleśniki nadziać, zawinąć w krokiety ( podwijając brzegi do środka) i obsmażyć na oleju na patelni.
Można dodatkowo obtoczyć w jajku i bułce tartej jak ktoś chce mieć więcej kalorii:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz