października 09, 2024

Pasta z makreli i twarogu

 

pasta z makreli i twarogu

Jestem fanką past na kanapki. Mają same zalety - są proste w wykonaniu, można tam dodać swoje ulubione składniki, ilość kombinacji jest nieograniczona, no i są znacznie tańsze niż pasty, jakie możecie kupić w sklepach. Wiem, że to wygodniejsze - zgarnąć z półki, ale uwierzcie mi, że jak wejdzie to Wam w krew i zaczniecie kręcić pasty z tego co macie w domu, to już nie będzie od tego odwrotu:)

Pasty zwykle robię z tego co mam w szafkach i lodówce - tak było i teraz, to pasta z makreli w pomidorach z puszki, do której dodałam biały ser ( biały ser i ryba to świetne połączenie - często robię taką pastę z sera i tuńczyka) - plus korniszone ogórki dla zaostrzenia smaku i czarnuszkę. Pyszna, wysokobiałkowa pasta na kanapkę.

Tu też pomysły na inne pasty do kanapek - pasta z avocado i tyńczyka z jajkiem, pasta jajeczna z boczkiem i korniszonamipasta z makreli wędzonej i czerwonej fasoli

Pasta z makreli i twarogu

Składniki:

  • 1 puszka makreli w pomidorach ( można zastąpić inną rybą w pomidorach)
  • 150 g białego sera
  • 2-3 małe ogórki korniszony
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka czarnuszki ( można pominąć)
  • sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Makrelę rozdrobnić razem z pomidorami, dodać ser biały, sól, pieprz i sok z cytryny i rozgnieść na pastę.

Ogórki pokroić w kosteczkę, dodać do pasty razem z czarnuszką, wymieszać.

pasta z makreli w pomidorach z twarogiem





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Smaczny zeszyt , Blogger