stycznia 10, 2021

Pasta z avocado i tuńczyka z jajkiem


 Pasta z avocado i tuńczyka z jajkiem - do przygotowania w 5 minut, idealna na grzanki na pyszne śniadanie lub przekąskę. Ja pokroiłam kawałki avocado i jajka dość grubo, bardziej to przypomina sałatkę, ale jak wolicie bardziej gładkie i zwarte pasty to posiekajcie drobniutko. Zdrowo, lekko i pysznie.

Pasta z avocado i tuńczyka z jajkiem

Składniki:

1 opakowanie tuńczyka w zalewie własnej

1 miękkie avocado

1 jajko ugotowane na twardo

pęczek szczypiorku

3 łyżki majonezu

1 łyżka soku z cytryny

sól, pieprz do smaku

 

Avocado i jajka pokroić w kawałki, szczypiorek posiekać. 

Tuńczyka odsączyć z zalewy.

Zmieszać wszystkie składniki pasty i odstawić na przynajmniej 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Podawać na grzankach z kawałkiem cytryny.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Smaczny zeszyt , Blogger