Pasta z avocado i tuńczyka z jajkiem - do przygotowania w 5 minut, idealna na grzanki na pyszne śniadanie lub przekąskę. Ja pokroiłam kawałki avocado i jajka dość grubo, bardziej to przypomina sałatkę, ale jak wolicie bardziej gładkie i zwarte pasty to posiekajcie drobniutko. Zdrowo, lekko i pysznie.
Pasta z avocado i tuńczyka z jajkiem
Składniki:
1 opakowanie tuńczyka w zalewie własnej
1 miękkie avocado
1 jajko ugotowane na twardo
pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz do smaku
Avocado i jajka pokroić w kawałki, szczypiorek posiekać.
Tuńczyka odsączyć z zalewy.
Zmieszać wszystkie składniki pasty i
odstawić na przynajmniej 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Podawać na
grzankach z kawałkiem cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz