Surówka z selera, jabłek i marchewek z orzechami
1 duży seler (ok 500-600 g)
2 twarde i zielone jabłka
2 marchewki
pół pęczka natki
pół pęczka szczypiorku
100 g orzechów włoskich
SOS
4 łyżki
majonezu
1 ząbek
czosnku
sok
z połowy cytryny
1
łyżeczka chrzanu
1/3 łyżeczki soli
¼
łyżeczki pieprzu
¼
szklanki oleju
Warzywa obrać i zetrzeć w robocie kuchennym lub na tarce - przełożyć do miski.
Zioła posiekać i dodać do warzyw.
Orzechy posiekać, przełożyć do miski.
Przygotować sos - czosnek posiekać i dodać do słoika razem z resztą składników- wymieszać dokładnie.
Sos przełożyć do miski z warzywami i całość dokładnie wymieszać.
Zastanowiło mnie 3 łyzeczki soli.Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńMiało być 1/3 łyżeczki oczywiście:):) już poprawiłam, dziękuję
Usuń