stycznia 07, 2018

Pasta z tuńczyka do krakersów

Szybka w przygotowaniu pasta z tuńczyka z dodatkiem serka i ziół. Idealna do krakersów ale też świetna do kanapek. To świetna pozycja na przekąski imprezowe a przecież jest karnawał:)





Pasta z tuńczyka idealna do krakersów

1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
150 g kremowego serka
łyżeczka startej skórki z cytryny
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka koperku
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz i ostra papryka do smaku
do podania: krakersy

Zioła posiekać, cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić, dodać serek, skórkę i sok z cytryny, zioła i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać z krakersami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Smaczny zeszyt , Blogger