Na śniadanie albo przekąskę, idealnie też się sprawdzą na imprezie (tylko trzeba zrobić tuż przed imprezą, żeby chleb nie zmiękł). Pięknie wyglądają i świetnie smakują.
Pasta z tuńczyka
1 puszka tuńczyka w kawałkach w zalewie własnej3 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki musztardy (z ziarnami lub dijon)
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz do smaku
opcjonalnie: koperek
Tuńczyka odsączyć, przełożyć do miski i zmieszać wszystkie składniki.
KANAPKA NR 1
stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
ajvar lub inna pasta z papryki i/lub pomidorów
kawałki tuńczyka w zalewie własnej
pokrojone oliwki
bazylia
KANAPKA NR 2
Składniki
stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
kilka łyżek pasty z tuńczyka
kapary
ogórek
czarnuszka
KANAPKA NR 3
stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
kilka łyżek pasty z tuńczyka
jajko na twardo
szczypiorek
KANAPKA NR 4
Składniki
stostowany/usmażony na patelni grillowej chleb
rozgniecione avocado z sokiem z cytryny (albo guacamole)
kawałki tuńczyka w zalewie własnej
czerwona cebula
#MasterTuńczyk
Super 💛 na pewno wypróbuje te kanapeczki
OdpowiedzUsuń